UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK PERSONELİN ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME SÜREÇLERİNİN ÇEVRİMİÇİ EĞİTİM PORTALI İLE DESTEKLENMESİ

Proje Kodu: 1001
Proje No: 120K190

Bu projenin amacı, Covid-19 salgını nedeniyle yüz yüze yürüttüğü dersleri uzaktan eğitim sistemlerine aktarılan akademik personele, uzaktan ölçme uygulamaları, ölçmenin temel ilkeleri, alternatif ölçme ve değerlendirme yaklaşımları ve dijital ölçme araçları konularında rehberlik edecek bir eğitim içeriği sağlamaktır. Bu portalda ölçme ve değerlendirmeye dair kavramsal içeriklerin yanı sıra farklı alanlardan kullanıcılarımızdan derlenmiş örnekleri bulabilirsiniz. Aynı zamanda portala üye olarak sizler de örneklerinizi paylaşabilir ve ölçme uygulamalarınız için destek alabilirsiniz.

Proje Yürütücüsü:

Dr. Öğr. Üyesi Beyza AKSU DÜNYA

İstanbul Üniversitesi'nde lisans derecesini kazandıktan sonra, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında, 2010-2012 yıllarında Boston College' da yüksek lisansını, 2012-2017 yıllarında University of Illinois at Chicago'da doktorasını tamamladı. 2017-2018 yılları arasında University of Illinois’de Öğretim Üyesi / Ölçme ve Değerlendirme koordinatörü olarak görev yapmıştır. 2018 yılında Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde çalışmaya başlamıştır. Halen bu kurumda görev yapmaktadır.
A picture containing person, clothing, plant

Description automatically generated

Araştırmacılar:

Dr. Öğr. Üyesi Sema SULAK

Hacettepe Üniversitesi’nde Ölçme ve Değerlendirme alanında doktora ünvanını aldı. 2015 yılında Bartın Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Akademik ilgi alanı içerisinde bilgisayar ortamında bireyselleştirilmiş testler, dönüt ve bireyselleştirilmiş ölçme tasarımları yer almaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Evrim GÜLER

Ege Üniversitesi Matematik-Bilgisayar lisans programını 2008 yılında tamamladı. University of Michigan-Flint’te yüksek lisans ve Georgia State University’de doktora programlarını Bilgisayar Bilimleri alanında sırasıyla 2013 ve 2019 yıllarında tamamladı. CIENA Corp. şirketinde 2017-2019 yılları arasında yazılım mühendisi olarak çalıştı. Şu anda Bartın Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm başkanlığı ve Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğü görevlerini yürütmektedir.

Bursiyerler:

Arş. Gör. Eda AKDOĞDU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde yüksek lisansını Eğitim Programları ve Öğretim alanında tamamladı. Ayrıca Gazi Üniversitesi Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında yüksek lisans ders dönemini tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesinde Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında doktorasına başlamıştır ve doktorant olarak eğitimine devam etmektedir. Bartın Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Akademik ilgi alanları arasında psikometri ve istatistiksel teorilerin karşılaştırılması yer almaktadır.